Faktura modul

Faktura modulet er der hvor man administrerer fakturaer, rykkere, kreditnotaer samt har overblik over betalte og ubetalte fakturaer til kunder.

Fra stamdata siden, kan via fanebladet "Salg" se følgende statistik, samt oprette nye faktuaer.


Kunde salgs oversigt
Når man klikker på knappen "Opret faktura" åbnes faktura hovedsiden hvor indtastning af ordrelinier forgår. Man kan også oprette fakturaer via projektmodulet (Se beskrivelse under projektmodul).
 Opret faktura og indtast ordrelinier

For at tilføje ordrelinier til fakturaen kan man vælge enten at tage en vare fra produktkataloget,
Tilføj varer fra produktkatalog
Her vælges produkt, en kort varetekst som fremgår af fakturaen sammen med produktnavnet, antal, samt om der skal oprettes en seperat ordrelinie hvis man har flere af samme produkt.

Eller man kan oprette en ordrelinie manuelt. ved at indtaste produktet navn og evt. beskrivelse, antal og et beløb for det enkelte produkt.

Opret produkt manuelt 

Når man har oprettet ordrelinie, vil de fremgå af listen som vist nedenfor.


Her kan man nå at tilrette den enkelte ordrelinie inden man opretter fakturaen.

Når man har indtastet faktura data herunder valgt om der skal være en rabat på den samlede faktura(procent eller beløb) samt størrelse på rabat, indtastet lidt faktura info(valgfrit), valgt en konto som salget skal tilknyttes, valgt betalingsfrist, så er det bare at trykke "Opret faktura".

Herefter er alle felter låst med undtagelse af felterne "Faktura betalt dato", beskrivelse og listen med kontonumre.
Der er tilføjet nogle flere knapper i højre side af faktura oversigten."Vis firma" åbner firmaet stamdata side.

"Vis udskrift" åbner en PDF side til udskrivning eller download.

"Send faktura" åbner skærmbillede hvor man kan sende fakturaen, via email til den ansvarlige medarbejder hos kunden. Som nedenstående skærmbillede viser, er felterne med email, emne og teksten pre-udfyldt, men kan ændres såfremt man ønsker at tilføje tekst eller ændre email adresse på modtageren. Fakturaen er også automatisk vedhæftet og det er muligt at tilføje flere dokumenter f.eks arbejdssedler og lign. Når emailen er som ønsket, trykker man på send, og emailen er nu acourført i systemet under firma korrespindace, samt under fakturaen, så man bevarer historikken igennem hele systemet.


"Opret kreditnota" åbner side hvor man kan oprette og vælge beløb som skal gives i kredit til kunden. Som nedenstående billede viser, kan man fravælge ordrelinier som der ikke skal oprettes en kredit nota på.


r. 1 eller nr. 2. Systemet holder selv styr på om der er sendt rykkere og hvor mange der er sendt.
Både kredit nota og rykkere kan, lige som selv fakturaen, sendes til den ansvarlige via email.

Ved klik på "Vis projekt", åbnes det projekt som fakturaen er oprettet på baggrund af (hvis fakturaen er oprettet ud fra et projekt). Knappen er ikke synlig, såfremt fakturaen ikke er oprettet fra et projekt . 

Om os

Flexintra har leveret IT løsninger siden 2003. Og vores kunder spænder vidt fra Forums for sygeplejersker over jobskabende arbejde for kriminelle til bil leasing branchen

Abonner

Få seneste nyheder og tilbud